COLLEGA's VERTELLEN

Werken bij het KCC en in team financiën: collega Joannie doet het allebei!

Geplaatst op: 14-6-2023

Afwisseling in je werk is belangrijk. Dat weet collega Joannie Gernler als geen ander. Zij begon bij gemeente Bunnik als medewerker KCC (klantcontactcentrum). Bij het KCC monitoren ze alle klantcontacten en zorgen ze dat deze zo effectief mogelijk beantwoord worden. Binnenkort gaat ze voor 18 uur in de week, naast haar huidige functie, aan de slag als medewerker financiële administratie. Hoe zij deze stap gemaakt heeft? Dit is haar verhaal.
 

Vertel eens iets over jezelf… Wie ben je en hoe ben je bij gemeente Bunnik terechtgekomen?

“Ik heb dertig jaar bij een hypotheekverstrekker gewerkt. In 2020 moest ik daar vertrekken door een reorganisatie. Dat was lastig, zeker gezien mijn leeftijd. Ik was toen 58. Toch kreeg ik daardoor de kans om iets anders te doen. Ik ben opleidingen gaan volgen, waaronder een coachopleiding.

De vacature voor medewerker KCC (1e lijn) kwam ik tegen in ’t Groentje, de lokale krant in de gemeente Bunnik. De functie sprak mij aan door het dienstverlenende aspect. Ik kom zelf uit Odijk, dus het was ook nog eens dichtbij huis. Vandaar dat ik solliciteerde.

In eerste instantie werd voor iemand anders gekozen. Dus ben ik aan de slag gegaan als postbode in de dorpen Bunnik en Odijk. Ik ken alle straten! Verder werkte ik bij een fysiotherapiepraktijk. Een tijdje later werd ik benaderd door mijn huidige afdelingshoofd. De functie was vrijgekomen en hij vroeg of ik nog interesse had. Ik heb meteen ja gezegd.”
 

Je bent bij ons begonnen als medewerker KCC op de 1e lijn. Hoe heb je je werk de afgelopen tijd ervaren?

“Het bevalt goed. Het leukste van mijn werk is de dienstverlening. Je staat mensen te woord en kunt ze echt helpen. Ik vind het belangrijk om met mensen mee te denken en naar oplossingen te kijken.

Ik zie vaak mensen die ik ken. Dat maakt mijn werk heel persoonlijk. Ik heb ook het idee dat zij het daarom makkelijker vinden om iets aan mij te vragen. Ik zou het zeker missen als ik het dienstverlenende aspect niet meer terugzie in mijn werkzaamheden.”
 

Ik heb gehoord dat je binnenkort ook een andere functie binnen gemeente Bunnik gaat oppakken. Wat ga je doen en hoe is dit zo gekomen?

“De aanloop in het gemeentehuis is sinds corona minder geworden. Logisch, want tegenwoordig zijn alle burgerzaken op afspraak. Ik vind het belangrijk om wel bezig te blijven. Daarom ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden intern.

Eén van onze collega’s in het team financiën ging met pensioen. Toen ik hoorde dat er een vacature kwam voor die functie, heb ik meteen gevraagd of ik in aanmerking kwam. Ik heb namelijk ook een financiële achtergrond. Dat is dus gelukt!”


Je gaat binnenkort met je nieuwe functie beginnen. Hoe vind je dat?

“Ik heb er zin in. Naast dat ik 18 uur bij team financiën ga werken, blijf ik ook voor 6 uur bij het KCC. De afwisseling in dagelijkse werkzaamheden maakt het leuk. Ik ben blij dat ik contact blijf houden met de inwoners. Dat heb ik echt nodig.

Natuurlijk moet ik nog ingewerkt worden bij financiën, maar ik weet wel ongeveer wat ik kan verwachten van de functie. Ik ken de mensen in het team ook al. Dat is fijn, want dat maakt de stap minder groot.”


Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Joannie en durf jij net als haar een stap in het onbekende te zetten? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe uitdaging in je huidige werkveld? Kom dan werken bij gemeente Bunnik. We hebben verschillende vacatures openstaan. Hopelijk zien we je snel in de wandelgangen!

 

Waarom jij bij gemeente bunnik wilt werken:

Persoonlijke en informele cultuur

Persoonlijke en informele cultuur

ALTIJD WAT TE BELEVEN

Kleine en ambitieuze gemeente

Kleine ambitieuze gemeente

Collega's die jou in je kracht zetten

Collega's die jou in je kracht zetten

Ruimte voor jouw talent

Ruimte voor jouw talent