COLLEGA's VERTELLEN

Collega Marian: ''Wat mij aansprak bij Bunnik is dat er een groeiambitie is.''

Geplaatst op: 3-4-2023

Marian den Haak is P&O adviseur bij de gemeente Bunnik. Ze houdt zich  onder andere  bezig met   het werven van nieuwe collega’s voor de  gemeente Bunnik. . In deze krappe arbeidsmarkt een hele belangrijke functie. Hoog tijd om haar wat vragen te stellen over  de vacatures  én de sollicitatieprocedure in Bunnik. 

We hebben een aantal vacatures open staan, welke vacature vind jij het leukst?

Ik kan eigenlijk niet kiezen, maar pas geleden hebben we de vacature beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling/projectleider uitgezet. Een functie op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Samen met het afdelingshoofd zijn we aan het kijken hoe we de taken op de afdeling invulling kunnen geven en hoe we deze taken interessant kunnen maken voor nieuwe medewerkers. Door in deze functie een  combinatie te maken tussen beleidsmedewerker en projectleider , hopen we een breder publiek aan te spreken en zo dé collega voor ons te vinden.

Hoe ziet de ideale kandidaat eruit?

De ideale kandidaat is iemand die het leuk vindt om alles uit te zoeken in de breedte van het werkveld en die het leuk vindt om verantwoordelijkheid op te pakken. Je moet energie willen steken in de functie en in de werkzaamheden. Ik vind het persoonlijk ook erg belangrijk dat de kandidaat goed kan samenwerken met de collega’s die er al zitten. Het unieke in Bunnik is namelijk hoe wij als collega’s met elkaar omgaan. Het is niet zozeer de werkplek die het verschil maakt, maar de manier waarop wij hier met elkaar samenwerken. Ik ervaar dat als heel prettig. Je klaart de klus echt met elkaar.

Jij werkt hier nu 5 jaar, wat vind jij zo leuk aan Bunnik?

Ik vind het heel leuk om bij een kleine organisatie te werken. Iedereen kent elkaar en dat zorgt voor een fijne dynamiek. Wat mij aansprak bij Bunnik is dat er een groeiambitie is. Echt letterlijk, kijk maar naar het project Kersenweide. Hierdoor ging ik er ook vanuit dat er intern een groeiambitie was en die is er! Daarnaast is mijn functie heel afwisselend, wat het voor mij leuk houdt.

Hoe ziet een sollicitatieprocedure bij gemeente Bunnik eruit?

Dit is natuurlijk bij elke functie anders, maar meestal doorlopen we de volgende procedure. De vacature wordt digitaal uitgezet met een bepaalde reactietermijn onder andere onze eigen website op www.baanbijbunnik.nl. Wanneer de vacature gesloten wordt, gaan we selecteren. De kandidaten die we selecteren, nodigen we graag hier op het gemeentehuis uit. Dan kan de kandidaat gelijk sfeer proeven, maar kunnen we ook zien of er een klik is. Het kennismakingsgesprek is vaak met het afdelingshoofd, een collega van de afdeling en soms zit ik er ook bij. Daaropvolgend komt soms nog een verdiepend tweede gesprek en daarna volgt, als je wordt aangenomen, een arbeidsvoorwaardengesprek.

Als je, als kandidaat, op gesprek komt, wat kan je dan verwachten?

Ik vind het altijd heel belangrijk om een kandidaat gerust te stellen en een open en eerlijk gesprek te voeren. Zo kunnen de kandidaten goed hun verwachtingen en wensen uitspreken en kunnen we samen  kijken of er een match is.

Wat kunnen kandidaten verwachten als ze eenmaal bij Bunnik aan de slag gaan?

Op dit moment zijn we druk bezig met het uitbreiden van onze inwerkprocedure. Hierin proberen we te kijken naar de wensen van de nieuwe collega’s. Hoe kunnen ze een goede start maken? Hebben ze behoefte aan leuke activiteiten met collega’s of juist aan cursussen? Zo hebben we bijvoorbeeld een personeelsvereniging en een groep jonge ambtenaren. Het werken bij Bunnik is heel laagdrempelig. Er zijn korte lijnen met elkaar. Je kan bijvoorbeeld ook echt bij de wethouder de kamer binnen stappen en de burgemeester loopt met enige regelmaat langs de werkplekken. Iedereen kent elkaar.

Heb je nog tips voor sollicitanten?

Wees jezelf en pak vooral je kans. Wie weet verwelkomen we je snel!

 

Waarom jij bij gemeente bunnik wilt werken:

Persoonlijke en informele cultuur

Persoonlijke en informele cultuur

ALTIJD WAT TE BELEVEN

Kleine en ambitieuze gemeente

Kleine ambitieuze gemeente

Collega's die jou in je kracht zetten

Collega's die jou in je kracht zetten

Ruimte voor jouw talent

Ruimte voor jouw talent