COLLEGA's VERTELLEN

Collega Ellen: ''Ik kan mijn teamleider gewoon op de gang aanspreken, hoe fijn is dat?’’

Geplaatst op: 15-3-2023

Ben jij in de afrondende fase van jouw studie? En ben je benieuwd hoe die opleiding in de praktijk is? Misschien is een bijbaan als werkstudent iets voor jou! Je krijgt alle ruimte om te leren en ervaring op te doen. In onze organisatie heb je korte lijnen, waardoor je snel schakelt met collega’s. Ook sta je dicht bij onze inwoners en kun je echt het verschil maken.

Collega Ellen Kroon vertelt je graag meer over haar werk als werkstudent bij de gemeente Bunnik. Wie weet ben jij binnenkort wel haar collega!

Je bent werkstudent, wat houdt dat precies in?

Naast mijn studie, werk ik zes uur per week bij gemeente Bunnik. Superleuk, want zo zet ik de kennis van mijn opleiding direct in de praktijk in.

Welke opleiding doe je?

Ik heb de bachelor informatiekunde afgerond en op dit moment ben ik druk bezig met de afrondende fase van mijn master spatial planning. Dat is een Engelstalige master voor ruimtelijke ordening Ik vind het interessant om te kijken hoe je technologie kunt inzetten om de stedelijke leefomgeving te ontwikkelen.

Met welke opdracht houd je je nu bezig?

Samen met twee collega’s ben ik bezig met het opstellen van het omgevingsplan. Soms is dat best lastig, maar het is wel heel uitdagend en leuk!

Wat is een omgevingsplan precies?

In elke gemeente heb je verschillende bestemmingsplannen. Deze bestemmingsplannen moeten bij de invoering van de omgevingswet onder één plan vallen, het omgevingsplan. We zijn nu bezig om al deze bestemmingsplannen bij elkaar te zetten en hier een groot geheel van te maken. Concreet zijn we bezig met de vier hoofdplannen, die van de kernen en het buitengebied. Het is dan een kwestie van goed kijken wat er overeenkomt in de bestemmingsplannen, zodat we die kunnen samenvoegen om zo min mogelijk dubbele stukken in het omgevingsplan te hebben.

Hoe ben je bij Bunnik terecht gekomen?

Ik had hiervoor een bijbaantje bij de supermarkt. Toen ik begon met mijn master wilde ik graag een baantje hebben wat hier goed op aansloot. Zo kon ik gelijk zien hoe de stof die ik leer tijdens mijn master in de praktijk wordt gebracht.. Dus ik heb verschillende gemeentes en bedrijven gemaild en gevraagd of ze mogelijkheden voor mij hadden. En dat had Bunnik! Ik kom uit Wijk bij Duurstede dus Bunnik is qua afstand voor mij echt ideaal.

Wat valt je op aan het werken bij een gemeente?

Ik vind het dus heel leuk om bij een publieke organisatie te werken. Het werkt echt heel anders dan een private organisatie, zij zijn veel meer gefocust op het binnenhalen van geld. Bij de gemeente kijken we echt met een andere blik. We doen het echt voor onze inwoners. Hierdoor ontstaat er ook een hele andere dynamiek in de organisatie zelf.

Ik had Bunnik van tevoren ook veel formeler verwacht, terwijl het juist heel informeel is! Ik kan mijn teamleider gewoon in de gang aanspreken, hoe fijn is dat?!

 

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Ellen en wil je ook werken bij onze gemeente? Stuur dan een mail naar werkenin@bunnik.nl met jouw CV en motivatie. We kijken uit naar je reactie. Hopelijk tot snel in het gemeentehuis! ;-)

 

Waarom jij bij gemeente bunnik wilt werken:

Persoonlijke en informele cultuur

Persoonlijke en informele cultuur

ALTIJD WAT TE BELEVEN

Kleine en ambitieuze gemeente

Kleine ambitieuze gemeente

Collega's die jou in je kracht zetten

Collega's die jou in je kracht zetten

Ruimte voor jouw talent

Ruimte voor jouw talent