COLLEGA's VERTELLEN

Collega Tony: “Ik heb een uiteenlopend takenpakket. Dat zie je niet vaak bij een stagebedrijf.”

Geplaatst op: 8-2-2023

Denk jij erover na om stage te lopen bij een gemeente? Dan is gemeente Bunnik misschien dé plek voor jou! Je krijgt alle ruimte om te leren en ervaring op te doen. In onze organisatie heb je korte lijnen, waardoor je snel schakelt met collega’s. Ook sta je dichtbij onze inwoners en kun je tijdens je stageperiode echt het verschil maken.

Collega Tony Korf ging je voor en vertelt je meer over hoe hij bij Bunnik terecht is gekomen, hoe zijn werkdagen eruitzien en hoe het is om hier stage te lopen. Wie weet ga jij binnenkort bij ons als stagiair aan de slag!
 

Vertel eens wat over jezelf. Op welke school zit je en welke studie volg je?

“Ik zit op het ROC Midden-Nederland en doe de opleiding Middenkaderfunctionaris Infra. Daar ben ik vooral bezig met infrawerkzaamheden op het gebied van woonwijken en duurzaamheid.”
 

Hoe ben je bij gemeente Bunnik terecht gekomen?

“Ik vind de openbare ruimte heel interessant. Met openbare ruimte bedoel ik de ruimte die voor iedereen toegankelijk is. Denk aan straten, pleinen en parken. Bij de gemeente beheer je deze ruimte. Vandaar dat ik op zoek was naar een stage bij de gemeente. Ik heb ook al eerder bij een gemeente stage gelopen en dat beviel me goed. Wel was ik dit keer op zoek naar een stageplek bij een kleinere gemeente. De vorige gemeente waar ik werkte, was behoorlijk groot.

Op www.baanbijbunnik.nl heb ik het e-mailadres van gemeente Bunnik opgezocht en een open sollicitatie gestuurd. Toen mocht ik op gesprek komen! Uiteindelijk kon ik in november 2022 starten met mijn stage.”
 

Merk je nu al verschil tussen een kleinere en grotere gemeente?

“Ja, je hebt hier korte lijnen en kunt gewoon bij iemand langslopen om een vraag te stellen. Binnen no-time heb je dan antwoord. Bij een grotere gemeente kan dat gewoon niet en heb je nou eenmaal te maken met een bepaalde wachttijd.”
 

Je vertelde net dat je vorige stage bij de gemeente je goed beviel. Waarom?

“Bij mijn studie kun je kiezen voor een gemeente, ingenieursbureau of de aannemer. Als aannemer ben je natuurlijk vooral aan het uitvoeren en zorgen dat iets er komt. Als ingenieursbureau ben je vooral aan het ontwerpen. Ik vind het vooral leuk om het overzicht te behouden. Dat is iets wat goed kan bij een gemeente. Bij de gemeente kijk je echt naar het project, de aanpak en het besluit. Dat maakte mijn stage zo leuk.”
 

Op welke afdeling werk je en wat zijn je werkzaamheden?

"Ik werk op de afdeling Ruimtelijke Regie. Daar heb ik een uiteenlopend takenpakket. Dat zie je niet vaak bij een stagebedrijf. Je krijgt de vrijheid en ruimte om eigen invullingen aan een project te geven.

Zo leid ik bijvoorbeeld een project waarbij de stoep gerenoveerd wordt. Ik ben in overleg met collega’s die over onderwerpen als groen, beheer en wegen gaan. Zo kan ik alle werkzaamheden in goede banen leiden.

Ik heb veel verantwoordelijkheden. Als het fout gaat, dan voel je je ook echt verantwoordelijk. Het is uitdagend om die verantwoordelijkheid te dragen en ik word enthousiast van mijn werkzaamheden.”
 

Wat vind je tot nu toe van je stageperiode? Wat is je het meest bijgebleven?

“Wat ik merk bij gemeente Bunnik is dat de balans tussen sociaal en iets uitvoeren heel goed is. Je kunt gezellige gesprekken hebben met collega’s, maar je komt weer snel op een punt dat er hard gewerkt wordt. Die mix vind ik belangrijk.”


Je weet nu een beetje wat er van je gevraagd wordt. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die een stagiair bij gemeente Bunnik volgens jou moet hebben?

“Ondernemend zijn en van aanpakken houden. Zolang je niets onderneemt, dan gebeurt er ook niets.”

 

Zou je anderen aanraden om bij onze gemeente stage te lopen?

“Zeker. Met allerlei opleidingen kun je goed terecht bij de gemeente. Opdrachten vanuit school kun je ook goed afronden en er wordt met je meegedacht. Je leert in korte tijd veel dingen die voor jouw vakgebied belangrijk zijn. Verder kom je alles te weten over hoe een gemeente werkt en hoe de politiek in elkaar zit. Ik zie bij mezelf daar echt een behoorlijke leercurve.“


Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Tony en wil je stage lopen bij onze gemeente? Stuur dan een mail naar werkenin@bunnik.nl met jouw CV en motivatie. We kijken uit naar je reactie. Hopelijk tot snel op het gemeentehuis! ;-)

 

Waarom jij bij gemeente bunnik wilt werken:

Persoonlijke en informele cultuur

Persoonlijke en informele cultuur

ALTIJD WAT TE BELEVEN

Kleine en ambitieuze gemeente

Kleine ambitieuze gemeente

Collega's die jou in je kracht zetten

Collega's die jou in je kracht zetten

Ruimte voor jouw talent

Ruimte voor jouw talent