COLLEGA's VERTELLEN

Collega Vincent: “Het voordeel van een kleine gemeente is dat je werkzaamheden heel divers zijn.”

Geplaatst op: 11-10-2023

Vincent is alweer een tijdje bij ons in dienst als beleidsadviseur verkeer en mobiliteit. Hiervoor werkte hij onder andere bij gemeente Nieuwegein en Rijkswaterstaat. Hij vertelt je meer over zijn ervaringen van het afgelopen jaar!

Waarom besloot je bij gemeente Bunnik te solliciteren?

Ik wilde heel graag de stap naar een kleinere gemeente maken. Het voordeel van een kleine gemeente is namelijk dat je werkzaamheden heel divers zijn. Als je bijvoorbeeld bij een grote stad werkt, dan weet je: dit is mijn specialisme en dit doe ik de hele dag. Bij een kleine gemeente is dit anders en zijn je dagen heel verschillend, wat het werk uitdagend houdt. Ik hou van afwisseling, dus een kleine gemeente past heel goed bij mij. Daarnaast is de reisafstand naar het gemeentehuis in Odijk niet lang.
 

Wat waren je verwachtingen toen je hier kwam werken?

Bij gemeente Nieuwegein werkte ik als verkeerskundige. Daar leerde ik al hoe inwoners, maar ook collega’s, denken over verkeer. Deze ervaring neem je natuurlijk mee naar Bunnik. Ik wilde deze ervaring graag inzetten om gemeente Bunnik op het gebied van verkeer naar een hoger niveau te tillen.
 

Is dat gelukt?

Tot nu toe denk ik van wel. Ik zie dat bepaalde dingen lukken, maar andere dingen lukken (nog) niet omdat ze bijvoorbeeld wat ingewikkelder zijn. Er spelen nu wel een aantal leuke projecten waarin ik als beleidsadviseur echt het verschil kan maken. Een voorbeeld hiervan is het stimuleren van de duurzame mobiliteit, wat we als gemeente maar ook als regio heel belangrijk vinden. De fiets is hier een belangrijk onderwerp in, vandaar dat we ook druk bezig zijn met het verbeteren en ontwikkelen van fietsroutes. Dat zijn echt leuke projecten om mee aan de slag te gaan, omdat je inspeelt op de regionale en maatschappelijke ontwikkelingen.  
 

Je werkt nu een jaar bij Bunnik, wat is je het meest opgevallen?

Elke gemeente heeft zijn eigen dingetjes, maar er is ook heel veel hetzelfde. Bewoners hebben toch vaak dezelfde soort vragen over verkeer. Wat wel opvalt bij de gemeente Bunnik, is dat er weinig collega’s hetzelfde doen als ik. Ik ben echt verantwoordelijk voor het hele vakgebied verkeer. Daardoor zoek ik collega’s van andere vakgebieden sneller op om even te sparren. Dit maakt het werk heel dynamisch, omdat je vakoverstijgend te werk gaat. Ik leer mijn collega’s en de andere werkgebieden hierdoor sneller kennen en kan daardoor goed meedenken met mijn collega’s (en zij met mij).

Wat daarnaast ook opvalt, is dat je bij een kleine gemeente veel dichter op het college zit. Zo heb ik de burgemeester al een aantal keer gesproken. Je komt hem gewoon tegen op de gang en hij maakt dan vaak een praatje. Dit geeft ook wel aan hoe de sfeer in Bunnik is. Het bevalt me hier tot nu toe erg goed!
 

Word jij de nieuwe collega van Vincent?

Wist je dat Vincent nog een collega beheerder verkeersinrichting en civiele installaties zoekt? De ideale collega is volgens Vincent iemand die serieus is als het nodig is, maar die ook weet dat er daarnaast genoeg ruimte is om een grapje te maken. Ben of ken jij de ideale collega van Vincent? Reageer dan snel op de vacature.

 

Waarom jij bij gemeente bunnik wilt werken:

Persoonlijke en informele cultuur

Persoonlijke en informele cultuur

ALTIJD WAT TE BELEVEN

Kleine en ambitieuze gemeente

Kleine ambitieuze gemeente

Collega's die jou in je kracht zetten

Collega's die jou in je kracht zetten

Ruimte voor jouw talent

Ruimte voor jouw talent