Over ons

Inspiratie-middag met mooie resultaten

Geplaatst op: 27-6-2016

Succesvol project 
Tijdens deze middag stond het stationsgebied centraal. In dit gebied is recent een succesvol project afgerond. Een gevaarlijke spoorwegovergang gesloten;  een nieuwe fietstunnel onder het spoor 24/7 toegankelijk met trappen en liften en een nieuwe weg voor ander verkeer gerealiseerd. Prachtig uitgevoerd met een hoog kwaliteitsniveau tegen lage kosten. En alle stakeholders, waaronder bewoners en gemeente, op één lijn.  

Bunnik Beter Bereikbaar
Dat er toch nog wat kan worden verbeterd in het stationsgebied, lieten Corrie en Henk, twee van onze collega’s en leden van de inspiratiegroep, horen. Dit duo belichtte grappig en haarscherp de problematiek in dit gebied. Ondanks alle mooie initiatieven, blijkt er nog werk aan de winkel! 
Aan de slag dus onder de bezielende leiding van een vijftal mensen die niet bij onze gemeente werken, maar wel een link met Bunnik hebben. Drie inwoners van Bunnik die de bewoners van de wijk, de ondernemers en een participerende samenleving vertegenwoordigden. En twee ‘outsiders’ uit Utrecht die Bunnik van een heel andere kant bekijken. Leonie, verantwoordelijk voor ontwikkeling gebouwen Utrechts Science Park, stipte aan dat er zelfs op Mars een gebied is met de naam Bunnik, gegeven door een onderzoeker die in Bunnik woont! Mieke,  strategisch adviseur gemeente Utrecht, ziet Bunnik vooral als een mooi meisje dat haar beugel uit moet doen en zich moet op tutten. 

Super resultaat
Wat zo’n inspiratie-middag aan oplossingen opbrengt, overtrof alle verwachtingen. Zowel quick wins als structureel. Teveel auto’s en te weinig parkeerplaatsen? Geen probleem meer door VIP-parking in samenwerking met het sociaal werkbedrijf en een parkeergarage onder de A12, waar Romeinse vondsten uit Bunnik te zien zijn. Meer kleinschalige bedrijvigheid door een Bunnik To Go met streekproducten, een servicepunt fietsenreparatie en elektrische fietsenverhuur. Een betere bewegwijzering voor alle bezoekers en een verbreed fietspad (ook handig voor de ambulancedienst richting Utrecht) dat leidt naar het groene buitengebied van Bunnik met onder andere het ‘Sourci meer’. Aangezien het station van alle gemeenten rondom Utrecht het dichtst bij de Uithof ligt, krijgt het de naam ‘Bunnik Utrecht Science Park’. Een inspirerende middag met veel out of the box resultaten, waarbij met een frisse blik naar de doorontwikkeling van dit gebied is gekeken.  
 

 

De 5 voordelen

Persoonlijke en informele cultuur

Persoonlijke en informele cultuur

Never a dull moment

Kleine en ambitieuze gemeente

Kleine ambitieuze gemeente

Collega's die jou in je kracht zetten

Collega's die jou in je kracht zetten

Ruimte voor jouw talent

Ruimte voor jouw talent